Gebruik onze checklist voor wetenschappelijke artikelen 

De meeste onderzoekers kennen de basisbeginselen van het schrijven van een goed artikel, maar door tijdgebrek worden er vaak essentiële aspecten vergeten. Deze checklist helpt u een goed gestructureerd artikel te schrijven en enkele veelgemaakte fouten in het Engels te vermijden. Onthoud dat de meeste artikelen afgewezen worden vanwege een gebrekkige opbouw, of omdat het doel van het onderzoek niet duidelijk is.

Gebruik onze checklist om uw artikel nog eens na te lopen voordat u het bij ons laat reviseren. Dan produceert u een beter artikel en wij hebben minder tijd nodig om het te redigeren!

Checklist for scientific papers

Medisch onderzoeker? 

Voor medische onderzoekers heeft Clinical Orthopaedics and Related Research (CORR) een gedetailleerde handleiding geschreven over het schrijven van medische artikelen.

CORR guidelines

Laat uw onderzoek opvallen! 

Onmisbare tips voor wetenschappelijke artikelen
Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw onderzoek wordt gepubliceerd en opvalt? Niet elke onderzoeker is een geboren communicator of een begenadigd schrijver. Toch kan elke onderzoeker een goed wetenschappelijk artikel produceren.

Lees meer

Welk tijdschrift reviewt het snelst? 

16 weken. Zo lang doet een tijdschrift over het reviewen van een artikel. Wilt u weten of het tijdschrift waaraan u uw artikel wilt aanbieden, sneller of langzamer werkt? Kijk dan op scirev.sc.

  • Ik werk nu al jaren met NST Science samen en de vertalingen zijn altijd professioneel en grondig. De medewerkers zijn vriendelijk en zeer behulpzaam en ik werk met plezier als een partner met ze samen.–Joern Bengt Seeger, orthopedisch chirurg, Universiteit van Giessen, Duitsland

  • Fijne samenwerking, secure vertalingen en snelle levering! Voor ons is NST Science een betrouwbare partner die continue kwaliteit levert–Rob Punselie, Content Kings

  • Goede ondertiteling gemaakt en erg snel geleverd!–Marc Schaaps Film & TV
Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels