Train jezelf in de vertelkunst van het wetenschappelijke verhaal

Goed geschreven wetenschap is een goed verteld verhaal.
Wetenschappelijk schrijven draait om het vertellen van een goed verhaal. Een verhaal waarin de juiste vragen gesteld worden en dat boeiende antwoorden geeft, met een duidelijke toegevoegde waarde voor de wetenschap. Een verhaal dat inspireert en aanzet tot actie.

Wij bieden geen standaardcursussen waarin een trukendoos wordt aangeboden. Elk verhaal is uniek en de persoon die het vertelt ook. Daarom stellen wij een uniek trainingspakket samen dat de deelnemer in staat stelt zijn of haar wetenschappelijke verhaal op de beste manier te vertellen.

En omdat zwak Engels een goed verhaal kan ondermijnen bieden we vervolgtrainingen op het gebied van academisch schrijven.

Opmerkingen van deelnemers

“Ik vond de manier prettig waarop de trainer een atmosfeer schiep waarin je alles kon zeggen zonder dat je bang hoefde te zijn dat je antwoord fout of dom is”

“De naam van de hond. Ik had me niet gerealiseerd hoe belangrijk het is om zo aansprekend mogelijk te schrijven.”

Beide opmerkingen zijn gemaakt naar aanleiding van een cursus die gegeven is aan Radboud Universiteit Nijmegen.

 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen. We zijn benieuwd naar uw verhaal.

 

Related: Vertaling

 

  • NST Science maakt onze Engelse subsidieaanvragen en wetenschappelijke publicaties op het gebied van veterinair en biomedisch onderzoek beter leesbaar en zorgt dat de kern van het onderzoek beter naar voren komt. Tevens heb ik geprofiteerd van de vakinhoudelijke kwaliteiten van het NTS Science-team; ze zijn thuis in de wetenschappelijke en biomedische wereld. Subsidieaanvragen en publicaties worden significant beter.–Hendrik-Jan Roest, DVM, PhD. Hoofd van de afdeling Bacteriologie en TSE’s. Central Veterinary Institute, part of Wageningen UR

  • Fijne samenwerking, secure vertalingen en snelle levering! Voor ons is NST Science een betrouwbare partner die continue kwaliteit levert–Rob Punselie, Content Kings

  • Goede ondertiteling gemaakt en erg snel geleverd!–Marc Schaaps Film & TV