PPS en kennisoverdracht

Politici en de maatschappij willen dat wetenschappelijk onderzoek bruikbaar is en bij financieringsaanvragen moet steeds vaker ook een sectie over kennisoverdracht en commercialisatie worden ingevuld. Maar kennisgebruikers hebben een ander taalgebruik en een andere cultuur dan onderzoekers. Hoe kunt u die kloof in uw voordeel overbruggen?

Wees creatief.
Denk al vanaf het eerste moment dat u met uw financieringsaanvraag aan de slag gaat vanuit het perspectief van de potentiële gebruiker. Luister goed naar potentiële contacten. Neem nooit aan dat u begrijpt wat de ander bedoelt. Betrek hen erbij, stel vragen, ontdek hoe ze denken en wat hen motiveert. En onthoud dat veel bruikbare contacten en ideeën uit een onverwachte hoek kunnen komen. Ga dus de boer op!

NST Science heeft ervaring en expertise in beide werelden

We werken voor academici, onderzoeksinstituten, wetenschapsfinanciers en het bedrijfsleven. In ons team vindt u mensen met een academische achtergrond, mensen met een neus voor branding en content strategy en mensen met juridische expertise. We hebben dus een natuurlijk gevoel voor de verschillende culturen en het verschillende taalgebruik die in een typische PPS te vinden zijn. We kunnen u daarom helpen de kloof te overbruggen die bij kennisoverdracht op kan treden door ervoor te zorgen dat de documentatie die u produceert door alle partijen begrepen wordt in de taal die zij spreken. Dit creëert vertrouwen tussen partners en vergroot het gevoel samen iets tot stand te brengen.

En vergeet niet dat innovatie leuk is.

Piano stairs – TheFunTheory.com


 

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen. We zijn benieuwd naar uw verhaal.

 

Related: Financieringsaanvragen

 

  • Ik werk nu al jaren met NST Science samen en de vertalingen zijn altijd professioneel en grondig. De medewerkers zijn vriendelijk en zeer behulpzaam en ik werk met plezier als een partner met ze samen.–Joern Bengt Seeger, orthopaedic surgeon, University of Giessen, Germany

  • Fijne samenwerking, secure vertalingen en snelle levering! Voor ons is NST Science een betrouwbare partner die continue kwaliteit levert–Rob Punselie, Content Kings

  • Goede ondertiteling gemaakt en erg snel geleverd!–Marc Schaaps Film & TV
Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels