Financieringsaanvragen

Voor veel financieringsvormen is het toekenningspercentage minder dan 20%. Dat betekent dat veel goede onderzoeksideeën worden afgewezen. Hoe kunt u de kans op financiering vergroten?

Accepteer dat de inzet hoog is
Vergelijk het binnenhalen van een subsidie met het verkrijgen van een goede onderzoeksplaats. Die onderzoeksplaats heeft u binnen, dus nu kunt u een subsidie aanvragen. Solliciteren naar een baan kost tijd en moeite. U moet zichzelf goed verkopen en passende antwoorden geven op de vragen van de sollicitatiecommissie. Tijdens de selectieprocedure krijgt u waarschijnlijk ook te maken met verschillende testen en presentaties. Eigenlijk komt een financieringsaanvraag op hetzelfde neer. Als u door de eerste selectiefase heen komt, dan kunt u een presentatie en een interview verwachten in de volgende fase. Houd er rekening mee dat deze elementen flink meewegen bij de uiteindelijke beoordeling van uw voorstel door de selectiecommissie! Bereid u dus goed voor.

Hoe kunnen we u helpen? 
Door te controleren of u alle benodigde informatie hebt verstrekt en of u dit op de juiste manier hebt geformuleerd. Houd er rekening mee dat financieringsinstellingen, net als wetenschappelijke tijdschriften, hun eigen regels en voorkeuren hebben. Komt uw aanvraag van een multidisciplinair en multinationaal team? Dan kunnen wij zorgen voor een consequente toon en een duidelijke focus. En als redacteuren kunnen we ervoor zorgen dat het taalgebruik in uw aanvraag uw ideeën overtuigend en precies overbrengt. De meeste aanvragen moeten in het Engels ingediend worden, maar we kunnen in elke West-Europese taal werken.

Gouden tips
Vier Spinozalaureaten zijn zo vriendelijk geweest om hun tips voor het schrijven van een succesvolle financieringsaanvraag te delen.

Gouden tips

Financieringsnieuws
Voor het laatste nieuws over Nederlandse en Europese financieringsaanvragen en openstaande calls for proposals.

Financieringsnieuws

Actuele calls for proposals 
Calls for proposals die nu open zijn voor aanvragen van Nederlandse en Europese onderzoekers.

Calls for proposals

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen. We zijn benieuwd naar uw verhaal.

 

Related: PPS en kennisoverdracht

 

  • NST Science maakt onze Engelse subsidieaanvragen en wetenschappelijke publicaties op het gebied van veterinair en biomedisch onderzoek beter leesbaar en zorgt dat de kern van het onderzoek beter naar voren komt. Tevens heb ik geprofiteerd van de vakinhoudelijke kwaliteiten van het NTS Science-team; ze zijn thuis in de wetenschappelijke en biomedische wereld. Subsidieaanvragen en publicaties worden significant beter.–Hendrik-Jan Roest, DVM, PhD. Hoofd van de afdeling Bacteriologie en TSE’s. Central Veterinary Institute, part of Wageningen UR

  • Fijne samenwerking, secure vertalingen en snelle levering! Voor ons is NST Science een betrouwbare partner die continue kwaliteit levert–Rob Punselie, Content Kings

  • Goede ondertiteling gemaakt en erg snel geleverd!–Marc Schaaps Film & TV
Deze pagina is ook beschikbaar in het: Engels