Wetenschappelijke copywriting

Schrijvers schrijven, copywriters verkopen 
Wetenschappers moeten hun ideeën verkopen en onderzoek wordt op die manier steeds meer een commerciële onderneming. Wetenschappers bevinden zich daardoor vaak op het snijvlak van marketing en wetenschap.

Als u daar succes wilt hebben dan heeft u meer nodig dan goed geschreven kopij om toptalent aan te trekken, fondsen te verwerven en spin-offs te promoten. U hebt een copywriter nodig die verstand heeft van wetenschap èn van de wetenschap van het verkopen.

Onze achtergrond is zowel wetenschappelijk als commercieel en daarmee bieden we gespecialiseerde copywriting voor onderzoekers en onderzoeksinstituten in de geesteswetenschappen, levenswetenschappen, geneeskunde en natuurwetenschappen.

Er is een groot verschil tussen de wetenschappelijke benadering die voor wetenschappelijke tijdschriften nodig is en copywriting voor meer algemene publicaties en het web. Onze copywriters weten hoe ze een breed publiek moeten aanspreken. Bijvoorbeeld hoe u toptalent voor een nieuwe mastersopleiding moet aantrekken, hoe u een complexe brochuretekst gericht op potentiële investeerders in een spin-off moet herschrijven, of hoe u commercieel georiënteerde kopij moet schrijven om een onderzoeksgroep te presenteren in internationale zakelijke en wetenschappelijke kringen.

Copywriting is niet alleen een wetenschap, er is ook vakkundigheid nodig voor het verfijnen van concepten en ideeën met goed georganiseerde informatie en duidelijke voordelen. Als het niet uw vak is, kost het erg veel tijd. Huur daarom een professionele copywriter in. Dan kunt u weer aan de slag met datgene waar u het best in bent.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op en ontdek hoe we u kunnen helpen. We zijn benieuwd naar uw verhaal.

 

Related: Training

 

  • NST Science maakt onze Engelse subsidieaanvragen en wetenschappelijke publicaties op het gebied van veterinair en biomedisch onderzoek beter leesbaar en zorgt dat de kern van het onderzoek beter naar voren komt. Tevens heb ik geprofiteerd van de vakinhoudelijke kwaliteiten van het NTS Science-team; ze zijn thuis in de wetenschappelijke en biomedische wereld. Subsidieaanvragen en publicaties worden significant beter.–Hendrik-Jan Roest, DVM, PhD. Hoofd van de afdeling Bacteriologie en TSE’s. Central Veterinary Institute, part of Wageningen UR

  • Fijne samenwerking, secure vertalingen en snelle levering! Voor ons is NST Science een betrouwbare partner die continue kwaliteit levert–Rob Punselie, Content Kings

  • Goede ondertiteling gemaakt en erg snel geleverd!–Marc Schaaps Film & TV